Lite om IF Brunskog United


Under fotbollssäsongen 2009 har vi haft fem lag igång. Fyra utav lagen i seriespel och ett litet härligt gäng mellan sex till åtta år som har fått prova på lite 5-manna matcher med riktigt bra resultat. Idag är vi strax över hundra aktiva fotbolls lirare i vår klubb och självklart hoppas vi att det finns fler som vill komma och lira hos oss, unga som gamla.


Som medlem i Brunskog United är det inte bara fotboll som spelas.

Hösten 2008 startades bordtennisverksamheten upp i föreningen. Vi har ett 20-tal ungdomar som har tillfälle att träna tre dagar i veckan. I första hand vill vi bedriva en verksamhet som gör det möjligt för barn och ungdomar att få utöva bordtennis för att det är kul och att ha en rolig sysselsättning under vinter halvåret. I år har vi kunnat slussa ut några av våra ungdomar i tävlingsverksamhet, där debuten skedde i Eda-poolen som avverkades under månadsskiftet okt.-nov.

Plus att vi också har ett representationslag i distriktserierna. Några stora avtryck i resultatlistorna har vi inte sett ännu, men det kommer, var så säkra. En ytterligare gren i vår förening är gymnastik som för tillfälligt består av familjegympa, barngympa och vuxengympa. På familjegympan tränar barn och vuxna tillsammans under styrning av ledare och på barngympan tränar barnen ensamma tillsammans med ledare.

Det som är det viktiga när det gäller barngrupperna är att barnen tränar sin motorik och sina sinnen under lek och utan krav på prestation. I vuxengrupperna tränar vi alla kroppens muskler, till skön musik, med den egna kroppen som redskap. Det är många män och kvinnor i alla åldrar som deltar då alla kan anpassa träningen efter sin egen förmåga. Intresset för att röra på sig ökar hela tiden och det gör att vi söker och välkomnar nya ledare till vår förening, där en viktig del är utbildning som vi alltid erbjuder våra ledare. Mer information hittar du om oss på www.brunskogunited.se