Det varvas och ges

Efter en uppryckning sist mot en av seriefavoriterna, så var det dags att åka till Gladishill i Hillringsberg. Vi saknade dock två tongivande spelare eftersom dessa hellre tillbringade kvällen på en Konsert än att tillbringa en trevlig kväll med grabbarna på Gladishill. Tyvärr hade ingen av oss vaknat på rätt sida den dagen. Vi var tyvärr överallt på banan och fann oss redan efter knappa tjugo minuter i ett tvåmålsunderläge. Detta kunde vi aldrig komma tillbaka ifrån, utan matchen slutade 2 - 0 till Hillringsberg. Det blev många byten i slutet av matchen i ett försök att få igång grabbarna och lite anfallsspel, men tyvärr har vi förtvivlat svårt framför mål just nu. Men vi skakar av oss detta och välkomnar Årjäng på besök den andra juli. Vi hoppas förstås då att målskyttet skall lossna. Eftersom nästan alla underpresterade i den matchen är det endast Marcus "Olle" Olsson som får godkänt för sin insats i mål, samt bra inhopp av både Tom-Roger Haugen och Anton Eriksson

Mållösa på nytt

Den artonde juni var det dags att ta emot Åmotsfors/Ås på hemmaplan. Vi gjorde en genomgående bra insats, men tyvärr är vi lite uddlösa framför mål just nu. Matchen slutade 0 - 0 men vi borde ha fått med oss mer från den matchen. Vi tar dock nya tag och försöker att hitta målet igen framöver. Enligt de åskådare som var plats för dagen (på soldränkt Stenstad), så var det Daniel Görlin som utmärkte sig mest med en riktig gedigen insats! Bra jobbat.

Tillbaka på vinnande spår

Ett taggat Brunskog mötte Jössefors på bortaplan, men tyvärr var vi mer taggade än bra spelande. Vi tog ledningen tidigt genom Niklas Norén, men kanske klappade varann på bröstet lite för tidigt. Jössefors kom in i matchen och pressade och kvitterade till 1 - 1. Så stog sig ställningen i paus. Efter ett snack i halvlek så kom vi ut mer taggade och vi klarade utöka till 3 - 1, men Jössefors kom igen och pressade oss. Matchen slutade 3 - 2 och vi får främst vara glada för de tre poängen. Jössefors stod upp bra. Marcus Gustavsson drog på sig en skada och fick åka och röntga, men gjorde innan dess ett starkt inhopp. Härlig inställning av vår unga kantspringare. Nästa match är hemma mot Åmotsfors den 18 juni. Kom och heja på!

Klässbol ett nummer för stort

Fredagen den sjätte juni tog vi emot Klässbol på hemmaplan. Bortalaget fick en tidig ledning genom Peter Ek som de behöll matchen igenom. Vi hade ett utmärkt läge att kvittera i första halvlek, men målvakten gjorde en bra räddning på Peter Appelqvists välplacerade boll. Grabbarna tryckte på i slutet utan att få utdelning. Vi tar l'rdom av denna förlust och jobbar in tre nya poäng borta mot Jössefors i nästa omgång. Grabbarna var heltända efter måndags passet, så det är kamp om platserna. Bäst på plan för Brunskog var Daniel Görlin Som höll ihop backlinjen bra mot ett piggt Klässbol.

Andra segern

Lördag den 21 maj besökte IF Brunskogs A-lag Hammarsvallen i Köla. Efter elva spelade minuter ledde vi med 3-0. Mål av Marcus Gustavsson, återkommande Niclas Norén och "old boy" Medin Rexhepi. Efter denna hårda öppning styrde vi matchen och var aldrig hotade. Vi passade dock på att träffa virket vid ett par tillfällen, samt kasta bort några rena frilägen. Men en 3-0 seger blev det och vi ser fram emot nästa match som är på hemmaplan den tredje juni mot Klässbol. Kom och visa ert stöd, för grabbarna är glödheta just nu!

Serien är igång

IF Brunskog Uniteds A-lag började säsongen med bortamatch mot Älgå 2. Där blev det förlust med 4-2, men spelet gav mersmak. Helgen efter var det dags för hemmapremiär mot Fiskevik 2. Denna gång blev det seger med 4-2 och grabbarna spelade riktigt bra. Kapten för året, Björn Gustafsson gjorde tre av målen. Nästa match är borta mot Koppom/Köla på Hammarsvllen den 21 maj.

Det drar ihop sig Brônske night open!

Det är dags att anmäla sig till Brônske night open som går av stapeln 26-27 november. Som vanligt spelas turneringen i Arvika sporthall med start på fredagskvällen. Även i år tar vi emot tjugo lag och det är först till kvarn som gäller, så vänta inte för länge med att anmäla er!

Anmälan sker per telefon till Niklas Norén 070-25 83 313 eller Kenneth Gustafsson på 070-81 19 321. Har ni några frågor är ni välkomna att höra av er. Vi hoppas förstås att turneringen blir lika välspelad som 2009 års upplaga där Kongsvinger Futsal avgick med segern och även 35 000 kronor i första pris. IK Arvika fotboll tog silverplatsen och därmed också en prischeck på 15 000 kronor.

Nu börjar pingisen

Torsdagen den 9:e September startar Brunskog United upp pingissäsongen igen.
Vi samlas på Logen i Edane kl. 18:30.
Vi kommer att starta med en informationsträff och lite pingsspel. Är du intresserad? Möt upp tillsammans med dina kompisar och gärna någon eller ännu hellre, båda dina föräldrar, för vi kommer bl.a. att presentera:

Naturligtvis bjuder vi kaffe, saft och minst en bulle till alla som möter upp! 
Vi hälsar ALLA hjärtligt hjärtligt välkomna !!!

IF Brunskog United – Bordtennissektionen

 

Intervju - Torbjörn Karlsson

HG: Du kommer och föreläser på Logen om droger och kriminalitet, stämmer det?

TK: Ja det stämmer, den 10 maj klockan 19.00 har vi öppet hus på Logen. Jag kommer att berätta om mitt liv som kriminell missbrukare. Jag kommer även att ta upp frågor kring alkoholrelaterade problem.

HG: Tidigare liv sa du, så nu har du sadlat om. Föreläser du ofta?

TK: Ganska ofta, förra året blev det 29 olika tillfällen.

HG: Vilka är dina målgrupper?

TK: Främst ungdommar och deras föräldrar, det är viktigt att få med båda parter runt dessa frågor.

HG: Gör du detta i egen regi?

TK: Nej, jag föreläser oftast i IOGT-NTOs regi. Jag är sedan några år tillbaka ordförande för Arvika-logen

HG: Är detta det du försörjer dig på?

TK: Nej, jag jobbar på fabrik som reparatör, föreläsningarna sker som oftast på ideell basis.

HG: Anser du att det är problem i samhället idag, med missbruk bland ungdomar?

TK: Ja, jag anser att det är ett enormt problem. Bland annat pga att helt vanliga ungdomar utan andra sociala problem håller på med narkotika, och detta är en helt ny företeelse.

HG: Men borde inte föräldrarna upptäcka problemet?

TK: När de väl upptäcker problemet är det oftast försent och ungdomarna har redan utvecklat ett beroende.

HG: Vem anser du bör komma och lyssna på Logen?

TK: Givetvis ungdomar, men det är också viktigt att föräldrar, lärare och ungdomsledare kommer.

HG: Måste man vara någon av de ovannämnda?

TK: Nej, detta berör förstås alla i samhället och alla är hjärtligt välkomna.

HG: Ja,då ser vi fram emot din föreläsning på Logen. 

Temakväll om droger

Föreläsare: Torbjörn Karlsson, fd.narkoman, som varit drogfri i över tio år.

Tid: 10 maj kl.19.00
Plats: Thorsborg, Edane

Föreläsningen riktar sig speciellt till barn, ungdomar och deras föräldrar.

 

Kaffe/läsk m.dopp och korv med bröd kommer att finnas till försäljning.

 

Alla är hjärtligt välkomna!

 

Fri entré

Intresseanmälan: senast 8 maj på info@brunskogunited.se

 

Klubbmästerskap i bordtennis

Under lördagen avverkades den andra upplagan av Brunskog Uniteds klubbmästerskap i bordtennis på Thorsborg i Edane. Cirka 70 matcher spelades under dagen på 4 bord vilket är ca: 20 fler än under premiären 2009. Arrangemanget avlöpte enligt plan (nästan). En liten miss av undertecknad gjorde att vi tappade ca: 30min. men det redde ut sig till allas belåtenhet (hoppas jag). I vilket fall som helst så var stämningen god bland deltagarna och åskådare.

I ungdomsklasserna korades det både en kung och en drottning. Lucas Ekström, som verkligen tagit ett stort steg framåt under året, segrade såväl i klassen P12 som i P16. På spinnsidan var det Emma Almquist som dominerade med segrar i F12 såväl som i F14. I båda finalerna stod Lisa Herbertsson för tappert motstånd. Mest jubel och glada tillrop fick de som tampades i klassen Familjedubbel. En långväga debutant tillsammans med en Lerholing stod till sist som segrare här, nämligen Timmy Gustavsson (Halmstad) och Kim Lingwall (Lerholing).

Vi gratulerar samtliga pristagare och vill samtidigt passa på att tacka ”altmeister” Lasse Wester för all hjälp vi fått under den gågna säsongen. Likaså ska Pär Naucler ha ett stort tack för insatsen. Väl mött igen till hösten då vi startar upp en ny spännade säsong.

Resultat:


F12: 1.Emma Almqvist 2.Lisa Herbertsson 3.Madelene Karlsson 4. Josefin Karlsson
P12: 1. Lucas Ekström 2. Viktor Fredriksson 3. Björn Johansson 4. David Alfredsson
F14: 1.Emma Almqvist 2.Lisa Herbertsson 3.Josefin Karlsson 4. Madelene Karlsson
P16: 1. Lucas Ekström 2. Martin Lindén 3. Björn Johansson 4. Viktor Fredriksson
Familjedubbel: 1 Lingwall/Gustavsson 2. L. Ekström/C. Ekström 3. V. Fredriksson/E. Fredriksson 4. J. Alfredsson/J. Alfredsson
Öppen: 1. K-I Olsson 2. Pär Naucler 3. Christian Ekström 4. Kim Lingwall

 

Vid spakarna
Kjell-Inge Olsson

 

Västderby

Måndagkvällens (8 mars) väst-derby i bordtennisens div. 5 Värmland mellan Brunskog United och Arvika BTK som spelades på Thorsborg i Edane, blev en stundtals välspelad och inte minst spännande tillställning. Inte mindre än 4 av de 9 matcherna som avverkades (inkl. dubbelmatchen) avgjordes först i 5:e och avgörande set.

Brunskog United ställde ett något mer rutinerat lag på benen jämfört med det ungdomliga lag som för dagen representerade Arvika BTK, även om de lovande ungtupparna Herman Ohlsson och Lucas Ekström (dubbel) också fans med i hemmauppställningen. Och just rutinen var väl det som till sist avgjorde. Brunskog United inkasserade sin andra seger för året när man summerade kvällens matcher och segersiffrorna skrevs till slut till 6-3.

I Brunskog United spelade förutom Herman och Lucas även Pär Naucler och Kjell-Inge Olsson. Arvika BTK representerades av Fredrik Toremark, Daniel Skoog och Thomas Lundkvist.

Rapport från Bortan-spelen 2010-02-27/28

Under helgen som gick avverkades Bortan-spelen, Erik Anderssons minne i Gunnarsbyhallen i Charlottenberg. Brunskog United var denna gång representerade av inte mindre än 8 deltagare.

Tyvärr insjuknade Herman Ohlsson så han fick inte chansen att visa sig på styva linan denna gång. Det gjorde däremot hans träningsduellant Lucas Ekström, som verkligen visade att träning är rätt medicin för att få framgång. Lucas ställde upp i 2 klasser på lördagen (P12 och P13, och P står som ni säkert förstår för pojkar) och belönades med kvartsfinal plats i båda klasserna efter bra spel i det föregående poolspelet. Starkt jobbat Lucas!

Vi hade också 3 st. debutanter på plats denna lördag i form av ”Mangskogs-ligan” bestående av Viktor Fredriksson, David Alfredsson och Björn Johansson. Inga framskjutna placeringar denna gång men bra spel av grabbarna där alla visade att de inte är långt efter övriga i samma åldersklasser, där de flesta har flera års träning och tävlande bakom sig. Björn var den som lyckades bäst med en seger i poolspelet. ”Se och lär” var temat för dagen med nyheter som poolspel och att agera domare. När nu debuten är avverkad och med det intresse grabbarna visar kommer framgångarna inte att låta vänta på sig.

På söndagen var det spinnsidan som fick chansen att visa sig på styva linan. 2 st. representanter var på plats från BU, nämligen Amanda Eriksson i F13 och F15 samt Lisa Herbertsson (debut) i F11 och F13. Amanda tyckte det var lika bra att slå till direkt, så efter en hård final-match (2 deltagare) över 5 set mot Arvikas Moa Hultberg kunde Amanda tillsist koras som segrare. Grattis Amanda, till första segern! I F13 var sedan Amanda bara 2 poäng från att gå vidare från poolspelet men fick tyvärr stryka på foten i en stenhård 5-sets match mot en tjej från Värmskog. Amanda ska ändå ha en eloge för sin kämpaglöd och med lite mer tävlingsrutin så kommer hon att vinna ännu fler segrar, var så säkra. För Lisa var det också lite av en ”se och lär” situation och som hon avverkade på bästa tänkbara sätt. En seger i poolspelet i F11 och bra spel i F13 resulterade i en medalj även för henne. Lisa visade stundtals upp ett mycket bra spel och hon har alla förutsättningar att bli riktigt bra pingislirare.

Den 8:e och sista deltagaren var undertecknad som lyckades så till den milda grad att det faktiskt blev ytterligare en klasseger (H4) att föra in i historieböckerna.

Kjell-Inge Olsson
Brunskog United bordtennis

Första segern

Brunskog Uniteds pingisgrabbar tog en historisk seger under lördagens seriesammandragning i Karlstad när man besegrade Carlstad BTK 3 i Div  5. Segersiffrorna skrevs till  6-3. I det segrande laget ingick Herman Ohlsson, Lucas Ekström, Pär Naucler och Kjell-Inge Olsson. I övrigt spelades det mot serieledande Carlstad BTK 1 (0-6) och mot serietvåan Värmskog SK (2-6).  En hemmamatch mot Arvika BTK ( mer info kommer inom kort på hemsidan och edane.se) samt en seriesammandragning i Storfors (två matcher) återstår för grabbarna innan årets seriespel är över.

 

Klubbmästerskap i bordtennis 2010 - IF Brunskog United

När: Lördag 10/4

Tid: Första start 10:00

Var: Thorsborg/Logen Edane

Klasser P 10 P 12 P 14
P16 F 10 F 14
Öppen klass (alla)
Familjedubbel
-------------------------
Priser till de 4 första i varje klass
Max. 3 klasser/deltagare exklusive familjedubbel
OBS! Flickor kan delta i pojkklasser (ex. F10 + P10/P12)

Café Thorsborg har naturligtvis öppet!

Anmälan senast 7:e April till:
Pär 070-621 83 51
eller
Kjell-Inge 0702-67 66 25

25 Februari 2010

Brunskog United - Årsmöte

Plats: Stenstadvallen


Årsmöte för Brunskog United klockan 19.00 på Stenstadvallen.
Alla är välkomna
Vi bjuder på kaffe och fika

Brunskog United - seriepremiär på hemmabord

Nu har Brunskog United (BU) för första gången i historien avverkat en seriematch på hemmabord. Och mer hemma än Logen kan det ju knappast bli för oss Edane/Brunskog bor. Vi hade dagen till ära införskaffat 2 st. nya (och efterlängtade) bord när Carlstads BTK lag 1 (CBTK) gästade Thorsborg för match i div. 5 på måndagskvällen. Nu visade det säg dock inte vara någon lätt uppgift för ett något ålderdomligt och stelbent BU (undantaget Lucas Ekström). CBTK är obesegrade i serien och har bara tappat 2 st. singelmatcher vilket i sig är mycket imponerande. Som ni nu förstår så fick också våra gäster ta med sig alla poäng hem till Karlstad även denna gång efter att man vunnit 6 raka singelmatcher.

Slutresultatet blev alltså 6-0 till CBTK. BU lyfter på hatten och säger GRATTIS! Ingen skugga dock över BUs insats då CBTKs lag består av den absoluta grädden av Värmlänsk ungdomsbordtennis med bl.a. flera DM-segrar i bagaget. Unga killar med ett bländande teknik och spelskicklighet som kan nå riktigt långt. Yngsta killen (rankad bland dom allra bästa i Sverige i sin åldersklass) Oskar Perman är bara 12 år och en tvärhand hög men spelar som en hel karl, ett riktigt nöja att se. Samma gäller för de övriga killarna i laget, Oskar Hildebrand och Isak Eliasson, unga lovande talanger med stor potential. Och inte minst, mycket trevliga killar.

Vad ska vi då säga om BUs insats? Att Lucas Ekström har tagit flera kliv framåt under hösten/vintern är ingen överdrift. Han visade stundtals upp ett riktigt bra spel, speciellt i sin sista match mot Oskar Perman där de både stundtals bjöd på riktig bra och publikfriande bordtennis. Än räckar Lucas dock inte riktigt till mot Värmlandseliten men han närmar sig för varje ny tävlingsmatch han får i kroppen. Tyvärr blev det ingen dubbelmatch denna gång och därför fick aldrig Herman Ohlsson chans att visa upp sig för hemmapubliken. Pär Naucler och undertecknad vann visserligen några set och hade väl med lite mer träning i ryggsäcken (nu kändes det som om någon lagt sten i den) kanske kunnat störa motståndarna ännu mer. Pär spelade också han väldigt bra stundtals men nådde tyvärr inte riktigt hela vägen denna gång. Men skam den som ger sig, om 14 dagar är det returmöte, då blir det andra bullar. J

BU måste också passa på att tacka Lasse och Carina Wester för all hjälp inför hemmapremiären. Ni är suveräna! Lite synd dock att inte fler fann vägen till Thorsborg denna historiska måndagskväll. Vi får väl försöka marknadsföra oss bättre till nästa gång.

Nästa evenemang blir klubbmästerskapen som kommer att gå av stapeln den lördagen 10: e april på Thorsborg. Dags att damma av spaden med andra ord. Mer information kommer inom kort. Kolla in vår hemsida eller edane.se under de närmsta dagarna.

Pingishälsningar
Brunskog United
Kjell-Inge Olsson